Duiken op Curacao

Duiken op Curacao

Duiken op Curacao

Langs de hele zuidkust van Curaçao, liggen zo’n zestig aangeduide duikplaatsen.  44 duikplaatsen hiervan zijn uitgerust met een ketting waarlangs u kunt afdalen en bovenkomen. De ervaring van een ondiep rif is onvergetelijk en wordt alleen overtroffen door een duik naar de dieper gelegen riffen, waar het mooiste natuurschoon van Curaçao te vinden is. Hierdoor is duiken op Curacao een echte aanrader.

Tips en regels om te voorkomen dat het rif schade oploopt

  • Als u op weg bent naar dieper gelegen riffen, probeer dan zo veel mogelijk boven het zand te zwemmen. Dit voorkomt verstoring van het koraal en andere dieren.
  • Raak het koraal niet aan door er aan te hangen of er op te staan.
  • Koraal is een levend organisme en kan beschadigd raken zelfs als het zachtjes aangeraakt wordt.
  • Probeer zo min mogelijk zand op te rakelen. Het vermindert het zicht en is schadelijk als het neerslaat op het koraal.
  • Het gebruik van een harpoen is verboden.
  • Wees voorzichtig in onderwatergrotten. Blijf niet al te lang binnen om drukte te voorkomen. De uitgeblazen lucht verzamelt zich onder het dak van de grotten en kan levensbedreigend zijn voor vissen.
  • Laat nooit afval achter en als u afval ziet, neemt u het dan alstublieft mee.
  • Eet nooit zeeschildpadden. Zeeschildpadden worden met uitsterven bedreigd. Jacht op deze dieren moet op alle manieren ontmoedigd worden. Stelt u zich dus nooit als koper van producten op.
  • Leg nooit aan koraal. Maak uw boot vast aan een daarvoor bedoelde boei of steiger, of ga voor anker boven een zand- of een stenen bodem.

Een ideale vakantieplek voor duikers!

Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Dat is bij een eerste duik al snel te zien. Pal langs de kustlijn treft u meteen de meest schitterende koraalriffen aan. Geen wonder dat duiken tegenwoordig één van de populairste sporten op Curaçao is. Gelukkig gaat dat niet ten koste van de rust en de adembenemende onderzeese, ongeveer zestig miljoen jaar oude flora en fauna.

Door de grote aanbod aan duiklocaties over de gehele zuidkust, wordt Curaçao door velen als een zeer attractief duikparadijs beschouwd. De blik over de ondiepe rif is al een onvergetelijk schouwspel. Bereikt u eenmaal via de rif wand de diepere gebieden, dan opent zich voor u één van de Curaçaos grootste en meest imposante bezienswaardigheden.

Lees meer

Jan Thiel

Jan Thiel beach

Jan Thiel Beach Curacao

Jan Thiel is een toeristisch gebied op Curacao. Op Jan Thiel vind je een divers aanbod van hotels, resorts, restaurants en uiteraard een prachtig strand. Bij dit strand zijn er uitstekende voorzieningen voor de perfecte vakantie. Lekker relaxen op een strandstoel of actief de wondere onderwaterwereld van Curacao bekijken door te snorkelen of te gaan duiken.

Jan Thiel ligt in het zuidoosten van het eiland op ongeveer 22 km vanaf Hato. Jan Thiel is een baai en heeft een erg mooi strand. De locatie is ideaal voor duiken, snorkelen en uiteraard ontspannen. Ook surfen, zeilen en kajakken kunnen hier uitstekend.

Het gebied van Jan Thiel is goed onderhouden met een goede infrastructuur. Er zijn verschillende Hotels & Resorts te vinden en een villawijk. In de buurt bevind zich de Caracasbaai en diverse andere baaien zoals het Spaanse water en een jachthaven. Het overgebleven for Beekenburg (anno 1703) en Quarantaine gebouw ( anno 1883) representeren de historie.

Het gebied is ook geliefd bij joggers, wandelaars en fietsers. Vooral ’s avonds, wordt hier veel gewandeld, gejogd en gefietst. Dit kan prima, want de weg is rustig en het is algemeen bekend dat het hier druk is met sportievelingen.

Zanzibar

Uiteraard komen de meeste mensen voor het strand. Daarom is Zanzibar een prima plek om heen te gaan. Zanzibar is een restaurant bar en verhuurd ligbedden op het strand. Voor kinderen is er een zwembad op het strand. Iets voorbij de Zanzibar is ook een duikcentrum gevestigd waar duikcursussen gevolgd kunnen worden. Elke zaterdag is er bij Zanzibar een Happy Hour vanaf 17:00 uur tot 18:00 uur. Hierdoor is Zanzibar ook erg populair onder de stagiaires.

Lees meer

Shete boka

Shete Boka – Nationaal park

Shete Boka

Shete Boka betekent letterlijk zeven monden/inhammen en is een prachtig stukje natuur aan de noord kant van Curaçao. De kust is daar totaal het tegenovergestelde als die je altijd in de reisbrochures ziet. Het water is daar niet kalm en helder blauw. Niet die witte bounty stranden en palmbomen aan de kust
De zee is hier ruw. Hoge golven die tegen de rotsen aanslaan. Prachtig om te zien. En ook zeker de moeite waard om een dagje heen te gaan. Het is aan te raden om een wandeling te maken langs al deze zeven inhammen. Wel wordt geadviseerd om dit op een dag te doen dat de zon niet te vel schijnt.

Lees meer