Jan Thiel beach

Jan Thiel Beach is vooral bekend onder de Nederlanders. Dus mocht je die veel tegen willen komen, dan is dit “your place to be”.

Jan Thiel beach:

Jan Thiel beach is vooral bekend onder de Nederlanders. Dan is dit "ÿour place to be".

Je kan ook naar Papagayo, waar ook een natuurlijk zwembad voor de zee ligt, gaan liggen. Daar zit wel enigszins een normale afstand tussen de strandbedjes. Maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar Mambo of naar beachclub Saint Tropez.

Er is maar een klein gedeelte waar het strand geleidelijk aan de zee in loopt. De rest van het strand is kunstmatig aangelegd, en de zee is daar via trapjes te bereiken. Er is ook een speciaal stuk speciaal voor kinderen afgezet. dat maakt dit strand wel erg kindvriendelijk.

Ondanks dat dit strand qua natuur zeker niet de mooiste is, is alles wel heel erg netjes aangelegd daar. Het strand straalt echt luxe uit, en heeft een vrij moderne uitstraling.

Faciliteiten Jan Thiel beach.

Op dit strand is werkelijk alles te vinden wat je maar nodig hebt. Diverse restaurants en snackbars. Van betaalbaar tot vrij prijzig. Wc’s, douches, strandbedjes, parasols, allemaal aanwezig.

Er is hier ook van alles te doen. zoals allerlei verschillende watersporten. Er is een duikschool aanwezig. Een beachvolley veld. Je kan verschillende tochtjes boeken hier, op het water maar ook op het land.

Happy hour Zanzibar.

Ondanks dat overdag dit strand mij helemaal niet trekt, vond ik het er op zaterdag avond wel helemaal top. Om 5 uur elke zaterdag is Zanzibar de place to be. Van 5 tot 6 is het happy hour, dus 2 drankjes voor de prijs van 1.

Maar om 6 uur is het nog zeker geen tijd om weg te gaan. er is een dj en bandje die elkaar afwisselen. Dus doe die slippertjes uit en laat je even lekker gaan. heerlijk dansen op het strand, met de voetjes in het zand. Een prachtige zonsondergang op de achtergrond, en later onder een prachtige sterrenhemel. Ja, hier kan ik wel aan wennen.

Kosten Jan Thiel beach.
Overdag moet je entree betalen om toegang te krijgen tot het strand. Tenzij je op 1 van de omliggende resorts verblijft, dan heb je meestal gratis toegang. De entree is 6 gulden per persoon. En een strandbedje is te huur vanaf 6 gulden. Bij Papagayo is het wat duurder, maar lig je ook wat beter. De precieze prijs weet ik helaas niet, want wij hadden niet betaald. Stel crimineeltjes dat we zijn. Als je echt wat meer ruimte wilt, dan kan dat ook, maar dan betaal je nog veel meer voor je strandbedje. Je hebt dan wel je eigen stukje strand.

Dus als je het niet erg vind om tussen alle andere Nederlanders op een rijtje te liggen, dan is Jan Thiel zeker een leuk strand. Er is veel te doen, je kan er lekker eten en drinken, maar mij trekt het gewoon niet. Dat is mijn persoonlijke mening, en misschien vindt jij het wel helemaal geweldig.