Mooiste strand van Curaçao

Het meest gefotografeerde strand van Curaçao. Het strand ligt aan de westkant van het eiland.

Ongeveer 40 minuutjes rijden vanaf Willemstad. Je kan je auto gratis parkeren bij het strand.

De grote knip is gratis toegankelijk. Het strand zelf heeft weinig faciliteiten. Er is een snackbar aanwezig waar je een drankje en een simpele maaltijd kunt halen. Er is ook een wc aanwezig. Als je daar gebruik van wilt maken kun je bij die snackbar de sleutel halen. Dit kost een gulden. Let op: De snackbar is niet altijd geopend. Dus zorg dat je zelf ook zeker wat eten en drinken bij hebt.

Er zijn geen zonnebedjes aanwezig dus je zal je handdoekje in het zand moeten leggen. Maar dat vind ik zelf nooit zo’n probleem. wel zijn er een aantal parasols en picknicktafels.

Qua bezoekers is het een mix van lokale bevolking en vakantiegangers. In het weekend kan het best druk worden hier.

Wat ook leuk is op dit strand, is dat je van de rotsen zo het water in kan springen. Pas wel op, want ik heb mijn voeten open gehaald aan de rotsen onder water. Maar de rest had daar geen last van dus het zal wel aan mij gelegen hebben haha.

Langs de rotswanden schijn je ook mooi te kunnen snorkelen. Zelf niet gedaan, dus ik kan niet mijn eigen ervaring vertellen. Ook ligt er wat verder in het water een rif waar je kunt snorkelen, maar dat is wel echt een stukje zwemmen.